Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Книжкові видання та компакт-диски (1)Реферативна база даних (16)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Ostapenko V$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 18
Представлено документи з 1 до 18
1.

Ostapenko V. A. 
Dynamic field of elastic displacements in a rope which is reeled up on the drum at lifting of loads [Електронний ресурс] / V. A. Ostapenko // Вісник Дніпропетровського університету. Серія : Моделювання. - 2012. - Т. 20, вип. 4. - С. 95-115. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/vdumod_2012_20_4_9
Попередній перегляд:   Завантажити - 908.08 Kb    Зміст випуску     Цитування
2.

Ostapenko V. 
Analysis of market current state and historical roots of ice wine production [Електронний ресурс] / V. Ostapenko, O. Tkachenko, E. Iukuridze // Технологический аудит и резервы производства. - 2016. - № 5(3). - С. 46-53. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Tatrv_2016_5(3)__10
Попередній перегляд:   Завантажити - 566.402 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Ostapenko V. 
Analysis of alternative methods and price politic of icewine production [Електронний ресурс] / V. Ostapenko, O. Tkachenko, E. Iukuridze // Харчова наука і технологія. - 2017. - Т. 11, Вип. 2. - С. 9-15. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2017_11_2_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 801.818 Kb    Зміст випуску     Цитування
4.

Tyschenko V. 
Areas increase of ppps` financial potential by sectors based on adjustment of financial policy [Електронний ресурс] / V. Tyschenko, V. Ostapenko // Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. - 2017. - Вип. 1. - С. 300-306. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fkd_2017_1_37
Попередній перегляд:   Завантажити - 426.889 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Ostapenko V. 
Analysis on application of different grape varieties in the production of icewine. A review [Електронний ресурс] / V. Ostapenko // Ukrainian food journal. - 2016. - Vol. 5, Issue 4. - С. 678-694. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2016_5_4_7
Вибір відповідних сортів винограду для виробництва крижаного вина суттєво впливає на ринковому пропозицію, розширюючи преміум-сегмент сільськогосподарського сектору. Бази даних і міжнародні закони у виноробстві використано для аналізу характеристик винограду, призначеного для виробництва крижаного вина у різних країнах світу. Проілюстровано повний асортимент сортів винограду, що використовується виноробами, які вирішили залишити лозу за низької температури у різних країнах-виробниках: у Німеччині, Чеській Республіці, Австрії, Словенії та Канаді. Виробники у цих країнах використовують різні виноградні класи для виробництва вин. У Європі існують різні сорти винограду для заморожування природним шляхом, але загальний випуск крижаних вин є нижчим у порівнянні з країнами Північної Америки, включаючи Канаду і Сполучені Штати. Більшість країн вибирають клас V. Vinifera, що має товсту шкірочку, яка захищає від зимового пошкодження, проте сорти цього класу є більш чутливими до погодних умов, ніж гібриди або автохтонні сорти. Найбільш часто для виробництва крижаного вина використовується виноград сорту Рислінг, який характеризується високою стійкістю виноградної лози впродовж зимового періоду. Кліматичні умови є основною умовою одержання врожаїв для крижаного вина, оскільки можуть значно зменшити очікувані обсяги врожаю, тому заходи щодо захисту винограду передбачаються до початку низьких температур. Результат, одержаний за підсумками аналізу використання різних сортів винограду, демонструє розвиток і розширення виробництва крижаних вин у світових масштабах.
Попередній перегляд:   Завантажити - 609.233 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
6.

Tyshchenko V. F. 
Methodical approach to the formation of the publicprivate partnership financial potential [Електронний ресурс] / V. F. Tyshchenko, F. A. Shigol, V. M. Ostapenko // Науковий вісник Полісся. - 2017. - № 3(2). - С. 124-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/nvp_2017_3(2)__22
Запропоновано методичний підхід до формування фінансового потенціалу публічно-приватного партнерства (ППП), що включає оцінку фінансового потенціалу ППП за його структурними елементами, забезпечення оптимального структурування державної підтримки для фінансування ППП, підвищення потенційної можливості взаємодії держави та приватного сектора шляхом визначення проблем, перспектив і напрямів їх коригування.
Попередній перегляд:   Завантажити - 472.334 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
7.

Ostapenko V. 
Sensory and chemical attributes of dessert wines made by different freezing methods of Marselan grapes [Електронний ресурс] / V. Ostapenko, O. Tkachenko, E. Iukuridze // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 2. - С. 278-290. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_2_9
Мета дослідження - визначити вплив різних способів заморожування винограду сорту Марселан на сенсорний і фізико-хімічний склад отриманих крижаних вин. Солодке вино отримали двома способами заморожування винограду Марселан: природним шляхом і кріогенною екстракцією. У процесі виробництва вина та визначення фізико-хімічних атрибутів керувалися положеннями Міжнародної організації вина та винограду щодо операцій переробки винограду на крижане вино. Кількісний та якісний склад ароматичних речовин у солодких винах визначено за допомогою газової хроматографії. Сенсорний аналіз, проведений відповідно до ISO 8586-2, встановив органолептичні властивості десертних вин. Відповідно до агрокліматичних ресурсів Північного Причорномор'я (Одеська область) із червоного сорту Марселан у 2016 р. отримано перше експериментальне десертне вино преміального сектору. Заморожування винограду кріогенною екстракцію відбувалося повільніше і за нижчої температури (-10 <^>oC), аніж традиційним способом (збір за -7 <^>oC) отримання сусла з високим вмістом цукру. За хімічним складом, вина з винограду сорту Марселан, замороженого різними способами, суттєво не відрізнялися. Позитивні кореляції поміж змінними, що відповідають за вміст цукру, етанолу, масових концентрацій титрованих і летких кислот були відзначені в обох зразках. Газовою хроматографією знайдено 35 і 37 ароматичних з'єднань у винах, виконаних природним (ПЗ) та альтернативним заморожуванням (АЗ) відповідно. Концентрації спиртів в обох винах були найбільш високими серед летких речовин, що складають більше 60 і 40 % у винах ПЗ та АЗ відповідно. Складні ефіри, вищі спирти, леткі кислоти відрізнялися лише за масовою концентрацією, а C6 з'єднання знайдено лише у вині, виробленому з замороженого винограду на лозі. Сенсорний аналіз показав відмінності між двома винами за інтенсивністю фруктових нот, горіховими відтінками і тривалістю післясмаку. Результати дослідження продемонстрували особливості формування унікальних ароматичних і хімічних профілів крижаних вин із Марселана, також спосіб заморожування впливає на визначальні характеристики вин.
Попередній перегляд:   Завантажити - 463.012 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
8.

Petrenko N. V. 
Analysis of the functional state of students in the process of healthy training exercises in different phases of the ovarian-menstrual cycle [Електронний ресурс] / N. V. Petrenko, O. P. Petrenko, V. B. Romanova, V. V. Ostapenko // Pedagogics, psychology, medical-biological problems of physical training and sports. - 2017. - № 6. - С. 285-290. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/PPMBE_2017_6_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 351.346 Kb    Зміст випуску     Цитування
9.

Tyschenko V. F. 
Cognitive modelling in process management of publicprivate partnerships intensifying in Ukraine [Електронний ресурс] / V. F. Tyschenko, N. V. Belikova, V. N. Ostapenko // Маркетинг і менеджмент інновацій. - 2017. - № 3. - С. 294-303. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Mimi_2017_3_29
Попередній перегляд:   Завантажити - 625.975 Kb    Зміст випуску     Цитування
10.

Raksha-Slyusareva O. A. 
The effect of food additive ‘Aquacarotin’ on main physiological body parameters in model experiments on animals [Електронний ресурс] / O. A. Raksha-Slyusareva, O. A. Slyusarev, I. A. Tarasova, S. S. Boyeva, V. М. Ostapenko // Journal for veterinary medicine, biotechnology and biosafety. - 2018. - Vol. 4, Iss. 1. - С. 28-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/jvmbb_2018_4_1_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 159.401 Kb    Зміст випуску     Цитування
11.

Ostapenko V. 
Suitability of the technical grape variety of the Northern Black Sea Coast in the traditional production for "Iсewine" [Електронний ресурс] / V. Ostapenko, N. Kameneva // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 4. - С. 727-737. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_4_12
Мета роботи - дослідження механічного складу та фізико-хімічних властивостей сортів винограду Північного Причорномор'я для визначення їх доцільності використання у виробництві крижаних вин. Рислінг, Ркацителі та Тельти курук, Марселан і Молдова протягом 2015 - 2018 рр. на виноградниках с. Шабо, Таїрова і Херсону були досліджені за основними показниками механічного складу винограду, включаючи середню масу грона винограду, кількість ягід у гроні, масу ягід винограду, масу шкірочки винограду, масу м'якоті з соком згідно методики проф. Простосердова. Визначено pH, масову концентрацію титрованих кислот і цукрів відповідно до прийнятих методик. Найбільша середня маса грона серед сортів спостерігались у сортів Молдова і Марселан, найменші - у Тельти курук і Рислінг, сорт Ркацителі відзначився середніми масами грон у порівнянні з іншими незалежно від регіону та місяця. Після настання технологічної зрілості маса грон у всіх сортів зменшувалася, починаючи з кінця жовтня до грудня місяця: у середньому в 0,95 разу по регіону Шабо, у 0,92 разу - по району Таїрова та у 0,90 разу - по Херсону. Найбільші диференціації у чисельності ягід під час теплих місяців осені +- 4 і +- 6 шт мали сорти Ркацителі і Тельти курук відповідно, найменші - +-1 шт Молдова і Марселан на виноградниках с. Шабо. На виноградних плантаціях у с. Таїрова і м. Херсон значна різниця у кількості ягід по сортам не була відмічена і складала +- 1 - +- 3 шт. Сорт Ркацителі накопичував найбільше цукру серед інших сортів, масові концентрації якого сягали у грудні, у середньому по регіонам, від 243 - 245,13 г/дм<^>3, найменші - у Тельти курук, що становили 179,5 - 182,7 г/дм<^>3. У сорту Рислінг після значних опадів масова концентрація цукрів зменшилась у середньому до 30 г/дм<^>3 - у регіоні Шабо, до 25 г/дм<^>3 - у с. Таїрова, і до 22 г/дм<^>3 - на виноградниках Херсону. Масові долі цукрів Тельти куруку були меншими і у листопаді місяці складали 180 - 182,7 г/дм<^>3, аніж Рислінгу, що мав масові концентрації у кінці жовтня у діапазонах 199,5 - 201,6 г/дм<^>3 протягом сезонів кожного року на виноградниках с. Шабо. Вищезгадані сорти по накопиченню цукру протягом тривалого дозрівання на лозі трьох регіонів під час серпня - грудня 2015 - 2018 рр. розташувалися таким чином: Ркацителі, Марселан, Молдова, Тельти курук, Рислінг. Зроблено висновки, що Рислінг не здатен витримати тривалий термін на лозі після технологічної зрілості, а найбільш придатними сортами виявилися Марселан, Ркацителі і Молдова, які за своїми фізико-хімічними показниками і механічним складом відповідають вимогам до характерних сортів, що використовуються у технології крижаних вин.
Попередній перегляд:   Завантажити - 542.113 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
12.

Tyschenko V. 
State regulation of tax stimulation for innovative activities of enterprises [Електронний ресурс] / V. Tyschenko, V. Ostapenko, M. Babenko // Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. - 2018. - Вип. 1. - С. 409-416. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fkd_2018_1_50
Здійснено моделювання наслідків впровадження податкової пільги для інноваційних підприємств. Підтверджено доцільність державного регулювання податкового стимулювання інновацій за рахунок прирістного податкового кредиту з податку на прибуток підприємств. Доведено, що впровадження прирістного податкового кредиту обумовлює позитивні зрушення як для підприємств, так і для держави. Визначено, що збільшення суми податкових зобов'язань платників податків не впливає на посилення податкового навантаження.
Попередній перегляд:   Завантажити - 633.404 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
13.

Ostapenko V. V. 
Economy and social changes [Електронний ресурс] / V. V. Ostapenko, E.A. Kulabneva // Економічний вісник ДВНЗ "Український державний хіміко-технологічний університет". - 2019. - № 1. - С. 6-12. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/evdvnz_2019_1_4
Попередній перегляд:   Завантажити - 149.593 Kb    Зміст випуску     Цитування
14.

Moklyachuk M. 
Minimax extrapolation problem for harmonizable stable processes with noise observations [Електронний ресурс] / M. Moklyachuk, V. Ostapenko // Вісник Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Серія : Фізико-математичні науки. - 2016. - Вип. 1. - С. 15-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VKNU_fiz_mat_2016_1_4
Досліджено задачу оптимального оцінювання лінійного функціонала від невідомих значень гармонізованого alpha-стійкого випадкового процесу <$Exi (t)>, t >> 0 за спостереженнями процесу <$Exi (t)~+~eta (t)> у точках t << 0, де <$Exi (t),~t~symbol <174>~roman bold R> та <$Eeta (t),~t~symbol <174>~roman bold R> - взаємно незалежні гармонізовані alpha-стійкі випадкові процеси. Одержано формули для обчислення величини похибки та визначення спектральної характеристики оптимальної оцінки функціонала за умови, що спектральні щільності процесів відомі. У тому випадку, коли спектральні щільності невідомі, але задані множини допустимих спектральних щільностей, застосовано мінімаксний метод оцінювання.Досліджено задачу оптимального оцінювання лінійного функціонала від невідомих значень гармонізованого alpha-стійкого випадкового процесу <$Exi (t)>, t >> 0 за спостереженнями процесу <$Exi (t)~+~eta (t)> у точках t << 0, де <$Exi (t),~t~symbol <174>~roman bold R> та <$Eeta (t),~t~symbol <174>~roman bold R> - взаємно незалежні гармонізовані alpha-стійкі випадкові процеси. Одержано формули для обчислення величини похибки та визначення спектральної характеристики оптимальної оцінки функціонала за умови, що спектральні щільності процесів відомі. У тому випадку, коли спектральні щільності невідомі, але задані множини допустимих спектральних щільностей, застосовано мінімаксний метод оцінювання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 520.974 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
15.

Kostiana O. 
Customs policy of Ukraine in the context of cyclical economic development [Електронний ресурс] / O. Kostiana, O. Naydenko, V. Tyschenko, V. Ostapenko // Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. - 2020. - № 3. - С. 351–357. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fkd_2020_3_38
Визначено, що економічний розвиток України протягом усього періоду її функціонування був дуже нестабільним. У результаті порівняння тенденцій економічного розвитку України та країн ЄС визначено, що українська економіка набагато більше схильна до різких коливань економічної активності, тоді як розвиток економік країн ЄС є більш стабільним і передбачуваним без стрімких стрибків економічного розвитку. Проведено аналіз основних факторів, що впливають на циклічність розвитку економіки України. Визначено значний вплив політичної ситуації на економічний розвиток України. Обгрунтовано істотний вплив зовнішньоекономічних факторів на розвиток економічних процесів в Україні. Визначено, що ефективна та виважена митна політика України може сприяти стрімкому розвиткові зовнішньої торгівлі, що допоможе подоланню негативних наслідків циклічності економічного розвитку. Розглянуто створення зони вільної торгівлі між Україною та країнами ЄС у контексті циклічності економічного розвитку. Виявлено основні переваги та вірогідні ризики зменшення тарифних і нетарифних бар'єрів при торгівлі України з країнами ЄС. Розглянуто обсяги торгових потоків між Україною та ЄС, обгрунтовано, що Україна має досить слабку позицію в торговельних відносинах із країнами ЄС, це проявляється у від'ємному сальдо зовнішньої торгівлі з країнами ЄС, а також у превалюванні експорту товарів із низькою доданою вартістю. Проаналізовано обсяги надходжень податків на міжнародну торгівлю до Державного бюджету України, на підставі чого визначено, що лібералізація торговельних відноси з ЄС уже в перші періоди створення зони вільної торгівлі призвела до досить істотного зниження надходжень мита до Державного бюджету України. Обгрунтовано, що створення зони вільної торгівлі з ЄС було б менш загрозливим із позиції інтересів економіки України, у тому разі якщо б воно відбувалося в період сталого економічно зростання.
Попередній перегляд:   Завантажити - 293.909 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
16.

Ostapenko V. 
Cognitive modeling of financial and economic provision of quality activation of higher education [Електронний ресурс] / V. Ostapenko, V. Tyshchenko, O. Rats, O. Omelchenko // Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики. - 2021. - № 5. - С. 345-354. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Fkd_2021_5_34
Розроблено та обгрунтовано необхідність визначення причинно-наслідкових зв'язків (ПНЗ) між концептами, які сприяють активізації якості вищої освіти. Брак мотивації для радикального реформування вищої освіти досі гальмують спроби використання успішного міжнародного досвіду процесу побудови повноцінної системи забезпечення якості надання освітніх послуг. Мета роботи - розроблення моделі для виявлення ПНЗ між поняттями фінансово-економічної підтримки, які сприяють підвищенню якості вищої освіти. Сформовано систему концептів внутрішнього стану та макрооточення фінансового забезпечення, які чинять позитивний чи негативний вплив на активізацію вищої освіти. Побудовано нечітку когнітивну карту впливу фінансово-економічного забезпечення (ФЕЗ) на підвищення якості вищої освіти. Шкали та критерії для надання якісної оцінки впливу концептів ФЕЗ активізації вищої освіти відповідно до введених лінгвістичних множин розраховано на базі методу трапецієподібних чисел. Визначено концептам внутрішнього стану та макрооточення для активізації вищої освіти. Доведено негативний вплив на рівень державних витрат на освіту та можливості доступу до ІКТ, що стримує перспективи розвитку та реалізації потенціалу учасників процесу вищої освіти. Визначено негативний вплив на якості вищої освіти на міграцію студентів на навчання за кордон, адже доступ до вищої освіти практично необмежений через суттєве державне замовлення та порівняно низьку вартість навчання на контрактній формі, а віддача від вищої освіти є порівняно низькою. Відповідно до результатів моделювання для активізації вищої освіти необхідно зосередити увагу на якісному складі викладачів, надавати можливості для розвитку, підвищення компетентностей, отримання більш високого рівня кваліфікації, що передбачає навчання в аспірантурі та докторантурі та отримання вчених звань. Наразі важливим пріоритетом європейської інноваційної системи є формування Європейського дослідницького простору. Саме тому виникає необхідність пошуку дієвих механізмів впливу на якість науково-інноваційної діяльності, що представлена кількістю публікацій/патентів/CAT, інвестиційних та інноваційних проектів, грантів. Підтримка цих концептів надасть можливість розкрити науково-інноваційний потенціал, мати високий соціальний статус у суспільстві та надасть можливість підвищити якість наданих освітніх послуг.
Попередній перегляд:   Завантажити - 343.878 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
17.

Aliiev E. 
Establishing an interconnection between the technical and technological parameters of milking equipment based on the movement of a milk-air mixture in a milking machine [Електронний ресурс] / E. Aliiev, A. Paliy, V. Dudin, V. Kis, A. Paliy, V. Ostapenko, I. Levchenko, M. Prihodko, O. Korg, L. Kladnytska // Eastern-European journal of enterprise technologies. - 2022. - № 2(1). - С. 35-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2022_2(1)__6
Machine milking is one of the main technological processes in the dairy industry whose efficiency level largely affects cattle breeding in general. The key role, in this case, belongs to milking equipment. The design and use of technical means of milking are associated with certain difficulties related to the imperfection of milk discharge. Therefore, the current study is due to the need to investigate the process of moving the milk mixture in a milking machine. A physical-mathematical model of the process of moving the two-phase milk-air mixture along the milk-conducting line of a milking machine has been built. The mathematical model relates the value of the fluctuating of vacuummetric pressure <$E DELTA>P, the rate of milk discharge QM, the pulse rate <$E zeta>, and the value of working vacuummetric pressure P. It was found that in the milk-conducting system with the upper milk pipeline there is a large fluctuation of vacuummetric pressure <$E DELTA P~=~1,02~-~4,69> kPa, which exceeds the regulated value (2,5 kPa). In a milk-conducting system with a lower milk pipeline, the vacuummetric pressure fluctuation is <$E DELTA P~=~0,59~-~1,84> kPa. The patterns of change in the value of working pressure P and the frequency of pulsations - in the milking machines of simultaneous and pair action depending on the rate of milk discharge from the udder have been determined. It is established that the maximum deviation of the value of fluctuation of vacuummetric pressure <$E DELTA>P between the experimental and theoretical data within a predefined range of factors is 0,81 kPa. The correlation coefficient is 0,92, which indicates the adequacy of the constructed models. Owing to this, the task of the rational choice of milking equipment is resolved.
Попередній перегляд:   Завантажити - 2.807 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
18.

Rayevnyeva O. V. 
Transformation of the Interaction between the Educational and Scientific Activity of a University in the Innovative Economy [Електронний ресурс] / O. V. Rayevnyeva, V. M. Ostapenko // Проблеми економіки. - 2021. - № 4. - С. 67-78. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Pekon_2021_4_9
Мета роботи - дослідження технології трансформації взаємодії освітньої та наукової діяльності університету з урахуванням інноваційної моделі економічного розвитку, що передбачає визначення етапів трансформації університету з акцентами й особливостями науково-технічної діяльності, взаємодії навчальної та наукової діяльності та елементів системи управління ними. Визначено фактори, які обумовлюють необхідність трансформації науково-технічної та інноваційної діяльності й основні напрями наукових трансформацій в Україні. Сформовано процес трансформації взаємодії освітньої та наукової діяльності університету, який складається з окремих взаємопов'язаних елементів: законодавчо-нормативного забезпечення у сфері освітньої та науково-технічної діяльності; взаємодії освітньої та науково-технічної діяльності університету; управління взаємодією освітньої та науково-технологічної діяльності університету. Відокремлено проблеми та пріоритетні напрями державної політики МОН України. З метою розв'язання наявних у цих сферах проблем ухвалено низку нормотворчих ініціатив Міністерства, започаткованих у 2020 році і запланованих на майбутнє. МОН реалізовано та заплановано заходи, що мають на меті трансформаційні процеси у сфері освіти, науки та інновацій. Згруповано законодавчо-нормативне забезпечення в освітній та науково-технічній сферах за стадіями затвердження. Охарактеризовано найбільш поширені в сучасних університетах моделі відповідно до особливостей поєднання науково-технічної й освітньої діяльності університету, його структурних підрозділів та окремих викладачів. Здійснено порівняння особливостей управління науково-технічною діяльністю у дослідницькому (підприємницькому, інноваційному) та навчальному університетах. Виділено напрями взаємодії освітніх і наукових трансформацій в Україні, що справлятимуть вплив на розвиток науки, а також сприятимуть інтеграції до Європейського дослідницького простору.
Попередній перегляд:   Завантажити - 645.272 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського